E472d
Esteri vinske kiseline s monogliceridima i digliceridima masnih kiselina
Prirodna sredstva za homogenizaciju masti i vode, emulgatori, stabilizatori,
sekvestranti, tvari protiv pjenjenja. Namirnicama se dodaje po pravilu
quantum satis.
Vidi E470 – E472c. Smatraju se bezopasnima.
Dopuštena
upotreba:
Uglavnom
se rabe u pekarskim proizvodima (običnom bijelom kruhu), riži za brzu
pripremu, sladoledu, sirnim pripravcima, majonezi, margarinu i emulgiranoj
masti, umacima, juhama, koncentratima za juhe i umake, dodatcima jelima,
bombonskim proizvodima, masama za punjenje i preljevima, prašku za pudinge,
kreme, deserte, bezalkoholnim osvježavajućim napitcima, praškastim pripravcima
kave i kavovine za tople i hladne napitke, grickalicama na osnovi krumpira
i žitarica, svježem i suhom kvascu...
|