E160c Oleorezin paprike, kapsantin, kapsorubin
Prirodna narančasto-crveno bojila iz skupine karotenoida. Dobivaju se kemijskom ekstrakcijom paprike.Hrani se smiju dodavati po pravilu quantum satis. Smatraju se bezopasnima.

Dopuštena upotreba:
Kobasicama i paštetama (terrines) smije se dodati do 20 mg/kg ovih bojila. Ostalim se namirnicama smiju dodavati po pravilu quantum satis. Služe za bojenje fermentiranoga zrelog narančastog, žutog i bijelog sira u komadima i nearomatiziranoga topljenog sira, džema, pekmeza, marmelada i sličnih voćnih pripravaka, uključujući proizvode smanjene energijske vrijednosti, ekstrudiranih i/ili aromatiziranih žitarica za doručak. Upotrebljavaju se i u pekarskim proizvodima, keksima, kolačima, aromatiziranim mliječnim proizvodima, bombonskim proizvodima, prašku za pudinge, kreme, deserte, bezalkoholnim osvježavajućim napitcima, juhama, koncentratima za juhe i umake, dodatcima jelima (osim umaka od rajčica), začinskim mješavinama, grickalicama od krumpira i žitarica, senfu, dodatcima prehrani...

   
nije određen