E306 Mješavina tokoferola
Prirodni antioksidans i sredstvo za stabiliziranje boja. Tokoferoli, poznati i kao vitamin E, nalaze se prirodno u biljnim uljima. Mješavina podrazumijeva najmanje sedam različitih tokoferola. Industrijski se dobiva ekstrakcijom iz biljnih sjemenki (kukuruzne, suncokretove, pšenične, sojine klice). Mogu se proizvesti iz genetički modificiranih sirovina, ali procjena učinaka tako dobivenih tokoferola još nije dovršena. Kao antioksidans, vitamin E, uz selen, sprječava oksidaciju polinezasićenih masnih kiselina. Dopušten je u ekološkoj proizvodnji hrane. Namirnicama se dodaje po pravilu quantum satis. Smatra se bezopasnim
.

Dopuštena upotreba:
Početnoj i prijelaznoj hrani za dojenčad dodaje se do 10 mg/L, a prerađenoj hrani na osnovi žitarica (koja sadržava masnoće) za dojenčad i malu djecu, keksima i dvopeku te drugoj dječjoj hrani smije se dodati do 10 mg/kg. Rafiniranom maslinovom ulju, uključujući ulje od komine maslina, smije se dodati do 200 mg/L. Ostaloj se hrani dodaje po pravilu quantum satis. Rabi se u posebno pripremljenim uljima i mastima za kuhanje i/ili prženje ili za pripremu umaka, neemulgiranim uljima i mastima biljnog ili životinjskog podrijetla (osim djevičanskih ulja i maslinova ulja), margarinu, emulgiranim mastima, majonezi, umacima i preljevima salata, bombonima, bezalkoholnim osvježavajućim napitcima, koncentratima za juhe i umake, dodatcima jelima, začinima, grickalicama, dodatcima prehrani...

   
0,15-0,20 mg/kg tjelesne težine