E336
Kalijevi tartarati
Prirodna sredstva za rahljenje, reguliranje kiselosti i prirodni antioksidansi.
Dopušteni su u ekološkoj proizvodnji hrane. Vidi E334. Smatraju se bezopasnima.
Dopuštena upoterba:
Keksima
i dvopeku namijenjenima dojenčadi i maloj djeci smije se dodavati do 5g/kg,
samo u L-(+)-obliku. Soku od grožđa dodaju se po pravilu quantum
satis. Na isti se način dodaju
steriliziranim i pasteriziranim proizvodima od voća i povrća, pekarskim
proizvodima, keksima, kolačima, mliječnim proizvodima, margarinu, majonezi,
umacima, preljevima za salate, bombonskim proizvodima, masama za punjenje,
preljevima, prašku za puding, kremama, desertima i srodnim proizvodima,
bezalkoholnim osvježavajućim napitcima, biljnim, voćnim i drugim instant-čajevima,
koncentratima za juhe i umake, dodatcima jelima, začinima, grickalicama
od krumpira i žitarica, senfu, dodatcima prehrani...
ADI:
30mg/kg tjelesne težine
|