E337
Natrijev kalijev tartarat
Prirodno biljno sredstvo za reguliranje kiselosti,
antioksidans i sekvestrant. Natrijevo kalijeva sol vinske kiseline. Dopušten
je u ekološkoj proizvodnji hrane. Vidi E334. Smatra se bezopasnim.
Dopuštena upoterba:
Namirnicama
se dodaje po pravilu quantum
satis. Rabi se u steriliziranim i pasteriziranim proizvodima
od voća i povrća, pekarskim proizvodima, keksima, kolačima, mliječnim
proizvodima, margarinu, majonezi, umacima, preljevima salata, bombonskim
proizvodima, masama za punjenje, preljevima, prašku za puding, kremama,
desertima i srodnim proizvodima, bezalkoholnim osvježavajućim napitcima,
biljnim, voćnim i drugim instant-čajevima, koncentratima za juhe i umake,
dodatcima jelima, začinima, grickalicama od krumpira i žitarica, senfu,
dodatcima prehrani...
ADI:
30mg/kg tjelesne težine.
|