E460 Celuloza
Prirodno sredstvo za povećanje volumena, tvar protiv zgrudnjavanja i emulgator. Celuloza je glavni sastojak staničnih stijenki biljaka i najrašireniji organski spoj u prirodi. To je polisaharid sastavljen od dugih nizova međusobno povezanih molekula glukoze. Celuloza je prijeko potrebna za normalan proces biološkog metabolizma. U crijevima omogućuje razmnožavanje korisnih bakterija, veže se s vodom i čisti crijevne resice tako da se u sustav unose korisni nutrijenti. Pospješuje probavu. Zbog tih razloga ima niz povoljnih djelovanja na ljudsko zdravlje. Namirnicama se dodaje po pravilu quantum satis. Smatra se bezopasnom.

Dopuštena upotreba:
Uglavnom se upotrebljava u pekarskim proizvodima (po pravilu quantum satis), narezanom ili ribanom tvrdom siru, narezanoj ili smrvljenoj Mozarelli i albuminskom siru (skuti), majonezi, margarinu i emulgiranoj masti, umacima, preljevima, bombonskim proizvodima, masama za punjenje, preljevima, bezalkoholnim osvježavajućim napitcima, voćnim vinima, juhama, koncentratima za juhe i umake, dodatcima jelima, začinima, grickalicama na osnovi krumpira i žitarica, senfu, dodatcima prehrani....

 
nije određen