E470a Natrijeve, kalijeve i kalcijeve soli masnih kiselina
Prirodna sredstva za homogenizaciju masti i vode, tvari protiv zgrudnjavanja, emulgatori i stabilizatori. Masne kiseline su monokarboksilne kiseline koje ulaze u sastav masti i ulja. Mogu biti zasićene ili nezasićene. Mogu se proizvesti iz genetički modificiranih sirovina, ali još nije moguće dati konačnu procjenu učinaka tako dobivenih masnih kiselina. Masne kiseline u kiseloj sredini gube djelotvornost, a već se na sobnoj temperaturi mijenjaju zbog oksidacije. Teški metali i u malim količinama ubrzavaju njihovu oksidaciju. U organizmu se mogu skladištiti, a razgrađuju se putem metabolizma masti. Namirnicama se dodaju po pravilu quantum satis. Smatraju se bezopasnima.

Dopuštena upotreba:
Upotrebljavaju se po pravilu quantum satis, najčešće u pekarskim proizvodima, bombonskim proizvodima, preljevima, bezalkoholnim osvježavajućim napitcima, juhama, praškastim koncentratima za juhe, suhome kvascu, prašku za pecivo, prašku za pudinge, kreme, deserte, dodatcima prehrani...

 
nije određen