E471 Monogliceridi i digliceridi masnih kiselina
Prirodni emulgatori i stabilizatori, sredstva za homogenizaciju masti i vode, tvari protiv pjenjenja. Namirnicama se uglavnom dodaju po pravilu quantum satis. Smatraju se bezopasnima. Vidi 470a.

Dopuštena upotreba:
Početnoj i prijelaznoj hrani za dojenčad smije se dodati najviše 4 g/L, a prerađenoj hrani na osnovi žitarica za dojenčad i malu djecu, keksima i dvopeku, ostaloj dječjoj hrani, kao i hrani za dojenčad i malu djecu za posebnu medicinsku namjenu dodaje se do 5 g/kg. Neemulgiranim uljima i mastima životinjskog ili biljnog podrijetla (osim maslinova ulja i djevičanskih ulja), kao i neemulgiranim uljima i mastima životinjskog ili biljnog podrijetla (osim maslinova ulja i djevičanskih ulja), namijenjenima kuhanju, prženju i pripremi umaka smije se dodati do 10 g/L.

Ostaloj se hrani dodaju po pravilu quantum satis. Upotrebljavaju se u proizvodima od čokolade i kakaa, pekarskim proizvodima (običnome bijelom kruhu), svježoj tjestenini, riži za brzu pripremu, ekstra džemu i ekstra želeu, džemovima, želeima, marmeladama, pekmezima i ostalim sličnim voćnim proizvodima, uključujući proizvode smanjene energijske vrijednosti, punomasnome pasteriziranom vrhnju. Dodaju se margarinu i emulgiranim mastima, umacima, preljevima, majonezi, juhama, koncentratima za juhe i umake, dodatcima jelima, bombonskim proizvodima, masama za punjenje, prašku za pudinge, kreme, deserte, bezalkoholnim osvježavajućim napitcima, praškastim pripravcima kave i kavovine za tople i hladne napitke, svježem i suhom kvascu...

 
nije određen