E472c Esteri limunske kiseline s monogliceridima i digliceridima masnih kiselina
Prirodna sredstva za homogenizaciju masti i vode, emulgatori, stabilizatori, sekvestranti, tvari protiv pjenjenja. Namirnicama se dodaje po pravilu quantum satis. Vidi E470 – E472b. Smatraju se bezopasnima.

Dopuštena upotreba:
Početnoj i prijelaznoj hrani za dojenčad i hrani za dojenčad i malu djecu za posebnu medicinsku namjenu dodaje se najviše 7,5 g/L (u praškastim proizvodima) ili 9 g/L (u tekućim proizvodima), a prerađenoj hrani na osnovi žitarica, keksima i dvopeku te ostaloj hrani za dojenčad i malu djecu smije se dodati do 5 g/kg. Upotrebljavaju se u proizvodima od kakaa i čokolade, neemulgiranim uljima i mastima životinjskog ili biljnog podrijetla (osim maslinova ulja i djevičanskih ulja) namijenjenima kuhanju, prženju i pripremi umaka, te ostaloj hrani kao E472a.

 
nije određen